24-26.6 Roscoff – Saint Malo

Muutama maili ajettuamme näimme valtavan parven delfiinejä horisontissa. Hiljensimme vauhtia ja ne tulivat ihan veneen viereen. Ne uiskentelivat ja tekivät hienoja hyppyjä aikansa. Oli hienoa nähdä upeita nisäkkäitä meressä vapaana uimassa. Näky oli henkeäsalpaava.

Delfiinit

Saint Malossa on vierassatama sulun takana, upea uudistettu satama. Satamat ovat itseasiassa kaikki olleet hienoja ja niissä uudet hienot laiturit. Sataman vieressä kiertää vanhaa kaupunkia valtava vanha muuri ja siellä valtavasti kauppoja ja ravintoloita. Vieressä myös pitkä uimaranta jossa ei yhtään auringonottajaa eikä ketään uimassa.

ST Malo vanha kaupunki

 

Ravintola Mirja ja Mari vanha kaupunki

 

Sinpukoita

 

Karkkikauppa

Aikaisemmin laitureilla ja kaupoissa oli erittäin ystävällistä porukkaa ja tervehtivät aina mutta täällä ei. Sataman toisella puolella on Metsä Woodin lautapinoja valtava määrä.  Laiturilla katsellaan perälippuamme tarkkaan. Koiramme ovat voineet vähän huonosti, oksennelleet. Mari kävi aamulla pyörällä kaupassa  ja hän haukkui pyörän kamalaksi. Mari on nauttinut auringosta ja edullisesta shampanjasta kanssani.

Mari pyörällä

Tankkasimme myös täällä tankkaus oli kova operaatio superhitaan dieselmittarin takia.

Artsi tankkaa

Seuraava etappi oli Cherbourg ja matka 90 mailia.

Pyörteet ovat uskomattoman näköisiä kun vesi ryöppyää. Pyörteet ovat pienillä pallolla merkattu. Vettä satoi matkalla ihan vähän ja muutama venekin nähtiin.

Satama on ihan täynnä, koska täällä on nuorten musiikkifestivaalit, jonne Marikin lähti. Musiikki soi lujaa ja satamamaksunkin sai 7 euroa normaalia halvemmalla. Musiikki kuuluu meidän elämään eikä se meitä haittaa.

Mari festareille

Kiitos rakkaat ystävät ihanista viesteistä, mitä olette lähetelleet meille ja miten olette seuranneet meidän matkaa.

Hyvää kesälomaa kaikille!

Lähetämme auringon  ja lämmön sinne halauksien kera.

2 vastausta artikkeliin “24-26.6 Roscoff – Saint Malo”

  1. Hienosti etenee teidän reissu, kohta pitää jo käydä siirtämässä teitin kumivene sivuun jotta La Brise pääsee uuteen kotisatamaansa 👍😀

    Tykkää

  2. Delfiinit ovat ihania. Sanotaan, että ne ovat maailman toiseksi älykkäimpiä nisäkkäitä. Sen ensimmäisen älykkyydestä en ole niinkään varma. Kävittekö Saint Malossa syömässä crepsejä, nimenomaan niitä suolaisia. Eikös olekin kaunis kaupunki?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s