28 – 29.6 Cherbourgista kohti Dieppea ja Oostendea

28.6 – 29.6 Cherbourgista kohti Dieppea.

Matkan tylsin etappi vain suoraa ajoa noin 4,5 tuntia. Mutta näkymä oli uskomaton lähestyttäessämme Dieppea sillä rantaviivaa reunusti  korkeat kallioseinämät. Kun saavuimme satamaan siellä oli upea vanha kuunari Etoile Du Roy.  Me pääsimme rantautumaan ihan kuunarin viereen satamapojan avustuksella. Kuunariin oli valtavat jonot katselijoita koko illan. Täällä palvelu oli ensiluokkaista ja kohteliasta.

Kallioranta

Kuunari

29 – 30.6 Dieppe – Boulogne Sur Mer

Matka kesti 2,5 tuntia ja maileja 47. Ranskan suurin kalasatama. Satama täynnä kalastusaluksia ja valtava määrä lokkeja. Täällä vuorovesi oli 5,5 metriä. Ystävämme Jussilat suosittelivat ravintolaa Le Doyle mutta se oli kiinni ja ovessa lappu kesälomalla. Sieltä olisi saanut kuulema mielettömän hyviä simpukoita. Kyllä harmitti.

Lalastusalukset

Täällä ensimmäistä kertaa tankatessa oli palvelutankkaus.

Diesel on maksanut 1,26 – 1,38 euroa/litra ja yöpymiset 23 – 46 euroa/yö.

Unohdin kertoa pienen kämmin, mikä minulle kävi. Kun olimme suluissa menossa St Maloon.

Mari oli etukannella ja kaveri sulun ylhäältä heitti hänelle ensin köyden ja siihen piti sitoa meidän köysi. Kaveri laittoi meidän köyden kiinni ylös ja Mari veneen knaapiin. Sama juttu minulle. Hän sanoi Artolle että aja vähän eteenpäin ja siinä minä huudan, että köysi loppuu. En ollut sitä sitonut kiinni veneeseen. Kyllä sain toruja kipparilta ja tyttäreltäni. Ei voi kaikkea muistaa!

30.6  Boulogne Sur Mer – Oostende

Viiri

Tänään jätämme hyvästit  ihanalle Ranskalle ja nokka kohti Belgiaa. Matkalla näkyi useita isoja laivoja mutta kyllä sinne väliin hyvin mahtui. Saavuimme Oostendeen matkan kestäessä 3,5 tuntia. Pieni satama sekä mieletön vastaanotto ja opastus palveluista. Nyt myös puhutaan englantiakin.

Ihanan pitkä hiekkaranta ja erittäin kaunis paikka. Kävin pyöräilemässä ja laitoin pyörän parkkiin. Voi apua kun oli vaikea sit löytää se.

Pyörät

Koirat voivat nyt hyvin. Mutta kapteenin vatsa on vuorostaan sekaisin.

Muita veneitä näkyy harvakseltaan satamien ulkopuolella. Hirvittää  välillä kun ympärillä näkyy vain merta. Silloin menen peiton alle piiloon!

Ilma on hellelukemissa ja tuulet ovat edelleen olleet suotuisat meille.

Kiviranta Silta laiturille Sorsat La Brise rav Jatkojalat Patsas Kupoli Kirkko Ruusut Sillan alusta Mari vedessä

 

4 vastausta artikkeliin “28 – 29.6 Cherbourgista kohti Dieppea ja Oostendea”

  1. Teillä On selvästikin ihana matka menossa! Muistakaa nauttia joka hetkestä, tuskin toista reissua teette tässä mittakaavassa😄. Hyvää matkan jatkoa! Kati ja Mikko

    Liked by 1 henkilö

  2. Kohta saa kapteeni vaihdella kohteliaisuuslippua kuin toiset sukkia. Turvallista matkanjatkoa, kohta kannattaa himmata vauhtia, superhelteet eivät näytä yltävän kovin pohjoiseen sieltä heinäkuun aikana 😀

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s