Goudasta kohti Amsterdamia

la 4.7

Kanavan vierustalla upeita asuntoja. Aivan uskomalta näyttää kun asunnot ovat ihan vesirajassa kiinni. Siltoja ja sulkuja uskomaton määrä. Välillä pääsimme siltojen ali ja välillä jouduimme odottamaan siltojen nostoa. Suluissa välillä ruuhkaa ja tiivis tunnelma. Yhteys siltavahteihin toimi  VHF- puhelimen kautta huonosti.

IMG_7830

Veneitä ja hiekka ym jaaloja oli matkan varrella valtavasti. Aioimme Staande Mastroutelle mutta jouduimme jäämään yöksi De Koeneniin, koska nostosilta oli kuumentunut liikaa eikä  noussut ylös. Tankkiauto suihkutti vettä jäähdyttääkseen siltaa ja siltavahti epäili, että ei edes seuraavana päivänä sillan nostolaitteet toimi?

IMG_7818

 

IMG_6380

5.7. sunnuntai aamuna otimme riskin ja lähdimme yrittämään matkan tekoa eteenpäin. Pääsimme viisi sulkua ja sitten hieman ennen Amsterdamia sillan nostolaitteet tekivät stopin.

Siltavahti kertoi, että yrittävät illalla kymmenen jälkeen uudelleen.

Päivän vietimme kanavan varressa, missä ei oikein ollut mitään katseltavaa ja emme uskaltaneet lähteä pois veneeltä jos silta aukeaa. Siltavahti lupasi ilmoittaa meille koska pääsisimme jatkamaan matkaa.

Illalla huomasimme, että takanamme aukeaa silta ja sieltä tulee vene.  He tulivat veneemme viereen ja sanoivat odotelleensa edellisen sillan takana päästäkseen jatkamaan matkaa. Pääsimme jatkamaan matkaamme Amsterdamin keskustaan kellon ollessa 22.30, jolloin myös alkoi hämärtää. Pimeässä en tykkää olla liikkeellä veneellä.

Kolme siltaa avattiin ja yhden ison rautatiesillan ali pääsimme ilman sillan avaamista.

 

Arto oli valinnut ihan keskustassa olevan Sixhavenin vierasvenesataman pysähdyspaikaksi. Pimeää oli ja emme nähneet kun vasta aika lähellä  meitä vastaantulevan ison proomun ja me kumpikin pelästyttiin mutta oli siinä vielä aikaa väisää sitä. Heti sen jälkeen takaamme tuli kovaa vauhtia vene ja minä siinä huusin Artolle, että se ajaa meidän päälle. Mutta se olikin merivartioston vene ja he pysäyttivät meidät. Arto sai nuhteita heiltä kun ei ollut tarpeeksi ajoissa huomannut isoa proomua. He kysyivät mistä olimme ja kun kuulivat, että suomesta pyysivät vain olemaan tarkkaavaisia ja toivottivat hyvää matkaa sekä neuvoivat vielä mistä menemme satamaan sisään.

Olimme ihan väsyneitä matkan teosta ja menimme heti nukkumaan.

6.7. Aamupalan jälkeen lähdimme Amsterdamin keskustaan kävelemään ja katselemaan nähtävyyksiä. Venesatamasta joutui menemään lossilla yli suoraan Amsterdamin rautatieasemalle. Arto löysi ihanan herkkukaupan. Ihania terasseja ja hyvää juotavaa. Illalla olimme taas ihan väsyneitä päivän retkestä ja uni maistui hyvin.

IMG_7891 IMG_7897 IMG_7885 IMG_7877 IMG_7873 IMG_7868 IMG_7857 IMG_7855 IMG_7852 IMG_7902 IMG_7901

3 vastausta artikkeliin “Goudasta kohti Amsterdamia”

  1. Hiukan näyttää erilaiselta veneily Amsterdamin kupeessa kuin Espoon saaristossa! Maistoitteko Belgialaisia perunoita majoneesin kera Hollannissa? 🙂

    Tykkää

  2. Kiva katsella teidän kuvia Amsterdemista, me tullaan sinne elokuussa. Nauttikaa auringosta ja lämmöstä, täällä pitäis olla pilkkihaalarit päällä 😂☔️ on sen verran vilpoista.
    Turvallista matkaa 😄☀️

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s