Saksasta suoraan Ruotsiin

13.7- 14.7

Kielin kanavasta vielä.

Kanavan pituus 98,6km leveys 80 – 100 metriä. Kanavan molemmilla puolilla on pyörätie. Mutta ei siellä liikkujia näkynyt. Losseja matkan varrella paljon.  Sulku on molemmissa päässä. Sulkuun odottelu ja läpi meno kesti kaksi tuntia. Kanavan maksu oli 18 euroa ja maksettiin Kielin päässä sululla. Sulun seinämässä oli tikkaat ylös ja siellä kioski mihin piti mennä maksamaan. Jouni ketteränä kiipesi maksamaan.

IMG_8111

Kanavan varrella luksusjahtivalmistaja rakennushalleineen

http://www.luerssen-yachts.com

IMG_8129

IMG_8128

IMG_8126

Heiligenhafen

Heiligenhafenista sanottiin, että on viiden tähden satama. Siellä oli pieni rantabulevardi, muutamia kauppoja ja ravintola. Minusta se ei ollut niin hieno mitä odotin. Siellä oli bensa-asema mutta ei ollut maanantaina ja tiistaina auki. Muutenkin on ollut välillä kova homma löytää tankkauspaikkaa. Myös asemat ovat olleet koko matkalla huonosti merkattu.

Lokkeja oli myös ranta täynnä. Yhden kerran kun menin koirieni kanssa lenkille lokki teki hyökkäävän lennon Ronjan päälle ja lähes nokkasi sitä.

Illalla kipparit päättivät, että ajamme pitkän etapinTanskan ohi  Ystadin saakka.

 

IMG_6438

IMG_6444

IMG_6422

Kun pääsimme Itämerelle vaihdoimme klubimme upean lipun suomenlipun tilalle juhlallisin menoin.

14.7 Ystad, Ruotsi

Meri oli lähes tyyni ja matka taittui hyvin vaikka olikin pitkä. Jone pelasi ja minä taisin nukkua aika matkan. Lähdimme 8.52 ja perillä olimme 16.20.

Satama on ihan keskustassa ja kävimme katselemassa Ystadin hienoa vanhaa taajamaa, joka on aikaisemmin ollut kaupunki. Wallanderia emme valitettavasti nähneet.

IMG_6426

IMG_8137

IMG_6449 IMG_6450 IMG_6462

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s