Maarianhaminasta kotiin

19.7 Maarianhamina

Kotona ollaan jos niin voi sanoa. Tuttu paikka monen vuoden takaa.

Olimme varanneet laituripaikan valmiiksi netin kautta. Hyvä niin, koska satama oli lähes täynnä. Täällä on myös vastaanottamassa kumivene tulijoita. Meidän varatulla paikalla oli ruotsalainen purkkari ja henkilökunta pyysi heidät siirtymään.

Rantauduttuamme ja käytyämme ilmoittamassa tulostamme satamakonttorissa laitoimme kaikki ystävyysliput salkoon juhlallisin menoin.

Olimme sopineet Jonen kanssa, että vien hänet uimaan sataman vieressä olevan hotellin uima-altaaseen. Aurinko paistoi ja Jone sai suomalaisia poikia kaveriksi heti uima-altaalla.

IMG_8242

IMG_8255IMG_8269 IMG_8262

21.7 Kasnäs

Viimeinen etappi Jounilla ja Jonella. Jouni ajoikin koko matkan vaikka loppupäässä sanoi, että ei aja kapenevaa loppuosuutta. Arto hoiti rantautumisen.

Tänne tuli Jounin vaimo Diana ja toi samalla viimeiset kastit veneelle, rakkaat lapsenlapsemme Tinkan ja Lukan. Jouni oli tilannut huoneen Kasnäsin kylpylähotellista, missä he viettivät yhden yön.

22.7 Kasnäs

Vietimme vielä kivan minigolfi turnauksen ja lounaan yhdessä, ennenkuin Jounin poppoo lähti kotimatkalle. Kiitos Jouni hyvin hoidetusta kastin hommasta.  Jonelle kiitos kivoista juttutuokioista ja peleistä mitä opetit minulle. Olet mahtava poika.

IMG_8293 IMG_8299

Hankoon seuraavaksi.

Saavumme lauantaina kello 15.00 Pajalahteen. Tervetuloa rakkaat ystävät katsomaan La Brisea, maistelemaan Ranskalaista shampanjaa ja kuuntelemaan ” Haaveista totta” retkestämme.

Me teimme sen!

Mirja ja Arto

PS

Suuret kiitokset hyvistä neuvoista Markku ja Tarja Jussilalle sekä Heikki Tukiaiselle. Neuvojen avulla oli paljon helpompi löytää hyviä satamia ja reittejä matkan varrella sekä helpompi huomioida erilaisia sääolosuhteita.

Arto Salonen

2 vastausta artikkeliin “Maarianhaminasta kotiin”

  1. Kiitos Arto & Mirja unohtumattomasta merimatkasta ja loistoseurasta! Paljon maileja, upeita kokemuksia ja monet naurut mahtui Cuxhavenin vuoroveden ja Kasnäsin kalapöydän väliin 🙂

    Tykkää

  2. Moikka! On ollut kiva seurata reissuanne ja erityisen kiva kuulla, että olette kaikki saapumassa hyvässä kunnossa kotiin lauttasaareen. Tervetuloa kotiin :)! Me tultais ammuksina moikkaamaan teitä, mutta meillä on aamulla matka Porvoosta kohti Fårholmenia. Nähdään myöhemmin! Terkuin, Irma&Patrick

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s